Den perfekta lösningen mot både radon och fukt

Nu när våren står på ingång är det vanligtvis många som planerar att genomföra något sorts tillbygge på tomten. Kanske skall du bygga ut det befintliga boningshuset eller bygga ett attefallshus? Oavsett vad planerna är vill jag understryka vikten av att göra en riktig dränering och fuktspärra den nya grunden så att man skaffar sig en bra inomhusmiljö och förhindrar framtida, oftast väldigt dyra, fuktskador.

Leder ut radonen mot sidorna av huset istället för att släppas ut i luften via jorden

Det finns en väldigt bra grej om man har höga halter av radon i marken, nämligen en radonspärr. Kort och gott fungerar den så att den stänger ute radonen som finns i marken och som annars hade tagit sig in i huset. Istället leds radonen ut mot sidorna av huset med hjälp av denna duk. När radonen har nått ut till sidorna släpps den istället ut i luften via marken. Väljer man att lägga en radonspärr och även ser till att få god ventilation på plats, så brukar detta räcka för att slippa höga radonvärden i huset. Bra va?

Även väldigt effektiv som fuktspärr

Ett extra plus i kanten är även det faktum att radonspärren inte bara stänger ute radon, utan även är väldigt effektiv mot att stänga ute fukt och förhindra den mot att ta sig upp genom golvet. Man får liksom två-i-ett här. Med andra ord ett riktigt bra tips från mig till dig som vet med dig att ni har höga radonhalter och vill förhindra detta på ett smidigt sätt. Är man osäker kan man alltid kontakta kunnig personal inom området som kan hjälpa er att ta reda på vad som skulle passa er bäst.