Tekniker söder om Stockholm

Kikar runt på jobb och ser att de söker en bra nätverkstekniker Stockholm. Känns ganska självklart att man vill anställa en bra nätverkstekniker, vem vill anlita en okunnig? Titulerar mig tekniker men söker jobb främst inom systemutveckling och Basic programmering. Just nu finns det mycket lediga tjänster om du vill jobba som tekniker inom nätverk. De flesta jobben finns i Stockholm. Hade jag varit en bra nätverkstekniker så hade Stockholm kanske varit ett alternativ att flytta till.

Bor i Borås för tillfället och pendlar till Bollebygd dagligen med buss. Bollebygd ligger hyfsat nära Borås och det går snabbt att ta sig dit med den kommunala trafiken. Orten är inte så känd i Sverige men om du är bosatt inom ett par mils radie känner du kanske till att det finns en skidbacke i området som heter Bollenkollen. Det är en skidbacke med 2-3 nedfarter och anläggningen är väl mest anpassad för den som inte är så kräsen i valet av skidbacke. Slalombacken är inte öppen varje år, det krävs riktigt vinterväder för att de ska kunna öppna upp backen för skidåkning. Tycker det är lite kul att skidbacken ligger på en gata som heter Slalomvägen.

Bollenkollen bör vara en av de mer sydliga skidanläggningarna i Sverige. Det ska nog finnas en till skidbacke i höjd med Båstad ungefär. I år har vi haft tur med snön och februari har varit en riktig kall och snörik månad. Nu när värmen kommer närmare vet man att det är dags för snöslask och det gäller att ha ett par tåliga skor som klarar av vätan om man ska ut och promenera.

Har försökt hitta wifi-nätverket på kontoret idag men inte lyckats. Tror vår ansvariga tekniker håller på och startar om systemen eller uppdaterar dem. Under tiden får jag väl surfa via mobiltelefonen. Det borde gå att fördela min internetuppkoppling från telefonen till datorn, tror det kallas för internetdelning i mobilens inställningar.