Funderar du på ett Attefallshus?

Vem kunde gissa att Attefallshusen skulle bli så populära? Jag har själv kikat på mängder med små hus i alla dess former för att ha som gäststuga eller boende att hyra ut. Det är en djungel ”där ute” med en massa olika leverantörer med mängder av husmodeller och olika priser. Det jag avskyr är leverantörer som inte sätter ut priserna! Jag får säga att en av mina favoriter är Vibostugan Attefallshus, här hittar du lätt de olika storlekar och modeller som erbjuds och alla priser står utsatta, du kan till och med klicka hem ditt Attefallshus direkt från hemsidan.

Tips innan du köper Attefallshus

Mitt tips är att du går in på en massa olika hemsidor och samlar tips och idéer om vad som finns. Kika på planlösningar, olika exteriörer och smarta förvaringsmöjligheter. Då har du kommit så långt så du i alla fall vet vad som erbjuds. Kanske har du redan funnit din favorit i det stadiet? Nästa steg är att jämföra priser på alla objekt du har kvar som ”favoriter”, det är nu det svåra börjar. Att se ut ett hus du gillar brukar vara det lättaste, att sedan jämföra ”vad du får i priset” det svåra. När du har gallrat bort ytterligare några favoriter, kanske p g a att leverantören bor för långt bort och frakten blir för dyr, så kanske du har ett par-tre Attefallshus kvar. Det är nu du ska lusläsa villkoren och vad som ingår!

Regler gällande Attefallshus

Det är mycket du ska tänka på innan du klickar hem ditt hus. Framförallt finns det en hel del lagar och regler som omfattar byggnation av ditt Attefallshus som du bör ha koll på. Tänk på att alltid måste göra en anmälan till byggnadsnämnden innan du påbörjar ditt bygge!

På Boverkets hemsida ”Detta gäller för attefallshus” kan du läsa om allt du måste veta innan du bygger ditt hus. Lycka till och hoppas du får stor glädje av ditt lilla hus!