Gott med glöggtilltugg

Även fast det är mitten av mars kan det vara gott med en fruktigt glögg på kvällarna efter jobbet. Till glöggen kan man äta gott glöggtilltugg i form av getostbollar. Att servera mer matigt tilltugg till glögg är att föredra framför något sött. Glass och glögg är till exempel är en dålig kombination medan salta kex är en bra kombination

Nedan följer förslag på glöggtilltugg som är lika goda att äta i december som i mitten av mars.

Getostbollar serverade med baconbitar

  Getost 200 gram
  Naturell mjukost 200 gram
  Bacon 150 gram
  valnötter 0,5 dl

Ett riktigt gott tilltugg som smälter som smör i munnen tillsammans med varm glögg. Vill man experimentera kan man byta ut den naturella mjukosten mot en mjukost med smak. Bra smaker som funkar med Getost är franska örter och vitlök.

Crostini med kalkonskinka

  Barkis skuren i skivor à 1/2 centimeter
  Rapsolja
  Kalkonskinka
  Stark ost

Med denna crostinin gjord på barkisbröd kommer glöggen gå ner fort. Serveras gärna med en stark ost, exempelvis brännvinsost, och något typ av protein. Kalkonskinka är utsökt till barkisbrödet men även vanlig skinka fungerar. Antalet skinkbitar är lika många som crostiniskivor.

Kryddiga popcorn

  Popcorn 1 dl
  cayennepeppar 1/2 tsk
  smält osaltat smör
  salt

Denna kryddiga popsensationen får en verkligen att sträcka sig efter glaset med glögg. Vill man göra popcornen ännu starkare kan man blanda i en hel finhackad chili i blandningen. Det går också att ta bort hetta genom att helt hoppa över kryddningen. Andra kryddor som man kan använda är chilipeppar, paprikapulver, samba olek, za’atar eller annan valfri kryddblandning.

Som ni ser finns det en hel del olika tilltugg som man kan servera och äta tillsammans med glögg. Att flytta bort glöggen från julen med dessa tilltugg gör att glögg kommer kunna åtnjutas även andra dagar på året. Till sommaren kan iskall glögg vara riktigt uppfriskande, och ett bättre alternativ än saft.

På barnkalas kan barnen få glögg (alkoholfri) istället för saft eller läsk. Kan garantera att födelsedagsbarnet inte bryr sig om vad denne får att dricka så länge som de kan öppna paket innehållande leksaker från https://vikingtoys.se/, eller något annat leksaksföretag.