Strömlöst i Stenungsund

Idag var vi ute på ett uppdrag hos en privatperson i Stenungssund. Gubben som ägde huset hade fått problem med en lampa som plötsligt slocknade och kort därefter fungerade inte spisen. Gubben hade kollat så att ingen av propparna hade utlösts i proppskåpet innan han ringde upp oss på elfirman.

Vi åkte ut till huset direkt med firmans jour-bil för att försöka lösa problemet. På väg mot kunden berättade min kollega om bolaget Elman i Väst som är verksamma i samma bransch men ligger en bit bort. Jag tror de har ett kontor i Borås.

Väl framme hos kunden började vi felsöka i fastigheten. Efter ett tag upptäckte vi att det var en liten skada i proppskåpet som enkelt kunde fixas. Vi slapp lägga en massa tid i onödan och kunden blev väldigt nöjd att det var ett enkelt problem att åtgärda. På väg tillbaks mot kontoret passade vi på att stanna till vid firmans lager och fylla på med extra verktyg och elkablar. Vi försöker att alltid fylla på bilen så den är komplett när någon i jour-teamet åker ut på jobb.

Kom ihåg att alltid kontakta en elektriker när det blir problem med elen istället för att du själv börja plocka ut elkablar för att hitta lösningar. Det finns ett stort antal elektriker på marknaden att kolla upp, Elman i Väst är ett bolag bland många i branschen. Om du googlar hittar du snabbt till företagets hemsida.

Vanliga elfel är skadade uttag, gamla kablar och trasiga armaturer. Det blir såklart dyrare att använda en elektriker istället för att göra det själv tänker många. Detta är lite av ett tankefel om du beaktar vilka extra kostnader som uppstår när du inte lyckas laga elfelet eller skadar dig under tiden. Better safe than sorry!

Kommentarer är stängda.