Tak över huvudet i Stockholms bostadsdjungel

Letar med ljus och lykta efter en hyreslägenhet i huvudstaden. Vore guld med förstahandskontrakt i Stockholm utan att behöva stå i kö. Är det möjligt? Jag tror sannolikheten är låg men man ska inte ge upp är mitt mantra. Stockholm är en av de orter i Sverige som har tuffaste miljön när det gäller hyresrätter. Det är ett extremt högt behov och utbudet är lägre än efterfrågan. Får jag drömma lite är det en tvårummare jag önskar på Södermalm, gärna kring Hornstull eller Mariatorget. Vi får se, jag har anmält mig på flera hemsidor där man kan ställa sig i kö. Kommer även kontakta ett par privata hyresvärdar och höra vilka möjligheter som finns där. Förstahandskontrakt i Stockholm utan att hamna i en lång kö är fokus och jag hoppas det lyckas kommande året.

Anledningen jag söker en lägenhet i huvudstaden är nytt jobb inom IT som startar i januari 2022. Eftersom det är rätt långt dit tror jag chanserna är goda trots den knepiga situationen med låg volym av lediga hyresrätter. Mina kollegor jobbar i Göteborg och 2 av dem söker också boende i Stockholm inför 2022. Vi kollar av med varandra och ger dagligen tips på hur man kan hitta ett boende hyfsat nära Stockholms centrala delar. Om det inte löser sig med ett förstahandskontrakt kommer jag nog köpa mig ett boende strax utanför tullarna. Tror att det är en investering som kommer vara lönsam på sikt trots de höga bostadspriserna. Stockholm är en vacker stad med mycket utbud om man gillar stadsliv. Bodde i huvudstaden när jag var ung och studerade på högskolan där. Läste informationsteknologi under 2 år och jobbade även kort som bartender vid Stureplan för att få in extra inkomster under sommaren.

Vi får se hur min lägenhetsjakt utvecklar sig, men jag är positiv.