Verktygstavlor till köket

Någonting som jag skulle vilja ha i mitt kök är verktygstavlor som jag kunde hänga köksredskap på. Gubben min har skaffat verktygstavlor till garaget, där har han nu hängt allt från hammare till bågfilar. Verktygstavlorna i garaget fick mig att inse hur trångt det är i kökslådorna och hur fiffigt och lättillgängligt det hade varit om jag kunde hänga upp några köksredskap på väggen. Då vårat kök inte är jättestort hade jag såklart bara haft de viktigaste köksredskapen hängandes på verktygstavlorna. Exempelvis hade jag haft potatisskalan och såssleven hängandes där, grilltången är ett till köksredskap som hade varit tvungen att hänga där. Vi äter mycket stekt mat, och vare sig det är kött, kyckling, vegetariskt eller korv kommer grilltången till bra användning. Ofta när vi äter någonting stekt brukar vi äta kokt potatis till, men ibland brukar jag vilja röra om lite i mina recept och använda andra kolhydratrika varor, så som ris och pasta.

Jag nämnde ju att gubben hade skaffat verktygstavlor, baktanken med dessa tavlor var att han skulle börja renovera gamla husvagnar, han har redan köpt reservdelar till husvagn och tänker börja renovera våran husvagn så fort han har tid. Nu ska jag gå och laga en helt otrolig umamirik tomatsoppa, den kommer att serveras med mitt hemmagjorda surdegsbröd. Till dricka blir det nog ett gott rött vin, som passar lika bra i soppan som i vinglaset. Mums längtar redan, vi hörs.